Förberedelser inför en badrumsrenovering

Så förbereder du dig inför en badrumsrenovering

En badrumsrenovering är ett stort projekt, och även om du anlitar en kompetent firma som vår så kommer bygget att påverka din vardag. Personal, material och verktyg kommer att behöva plats i ditt hem, så ditt rörelseutrymme kommer att bli något begränsat under renoveringsperioden. Men om du förbereder dig väl så kommer det att flyta på och du kommer slippa känslan av ”bostadsinvasion”.

Allra bäst är om vi kan få ett mindre rum till förfogande där vi kan förvara det material och de verktyg som behövs för att uppnå ett bra resultat. Det kan även fungera bra om vi får låna en del av garaget eller kanske en korridor som ligger i anslutning till det utrymme som renoveras. Den idealiska ytan för vår förvaring är på ungefär 8 kvm, eftersom det alltid går åt mycket material när man renoverar ett badrum.

Gott om utrymme förenklar din vardag

Ju mer utrymme vi har tillgång till, desto lättare blir det att städa och hålla rent och därmed blir vi snabbare klara med arbetet. Om det behövs så hjälper vi gärna till med att flytta på soffan eller någon annan stor och skrymmande möbel.

När dessa förberedelser är klara så tar vi över din badrumsrenovering helt och hållet.

För att inget ska skadas så inleder vi med att skydda golvet i anslutande rum med skyddspapp. I vissa speciella fall lägger vi även en 6 mm tjock träfiberskiva som extra skydd för golvet.

nytt badrum

Även dina möbler och väggar behöver skyddas från damm. Vi använder då plastfolie och speciella ”dörrar” i form av ev öppningsbar byggfolie som stoppar damm. Du kan fritt disponera ditt hem trots att vi arbetar för fullt i badrummet. Även när vi måste transportera byggmaterial eller sopor i en hiss så ser vi till att skydda det så mycket som möjligt.

Ett annat användbart tips är att samla ihop alla toalettartiklar på ett bra ställe, ett bra sätt att förenkla dina toalettrutiner under renoveringen.

Glöm inte att informera grannarna

Glöm inte att informera grannarna om att det är en badrumsrenovering på gång! På det sättet kan du minska deras obehag under arbetets gång. Sätt upp anslag i portuppgången, där du berättar att det kan bli en del ljudmässiga störningar. Ljudnivån kan bli ganska hög, framförallt i början av arbetet, då vi bland annat river kakel. Det blir betydligt lättare för grannarna att acceptera vissa störningar om de redan från början vet vad som ska hända och ungefär hur länge det ska fortgå.

Från första dagen vi börjar arbeta så sätter vi upp allmän information om renoveringsprojektet. Vilka ljud kan bli aktuella, när är den planerade dagen för slutförande med mera. Vi berättar också om det kan bli aktuellt med att stänga av vattnet vissa perioder.

Vi arbetar givetvis endast under ordinarie arbetstider, vilket gör att de flesta grannar ändå bör befinna sig på sitt arbete. Störningar under kvällar eller på helger behöver de inte oroa sig för.

nytt badrum

Tillgång till el och vatten

Det är också fördelaktigt om vi kan få hjälp med telefonnummer till vaktmästare eller en kontaktperson i bostadsrättsföreningens styrelse. Vi kan komma att behöva komma åt andra utrymmen i huset såsom elcentral och central vattenavstängning med mera. Om det går snabbt och smidigt att få tag på nycklar så kommer arbetet inte att stoppas upp i onödan.

När dessa detaljer är klargjorda, renoveringen planerad och materialet levererat sätter vi igång och arbetar så snabbt och effektivt som vi bara kan. Vår målsättning är att du ska få ett nytt badrum på kort tid, utan att på något vis kompromissa med kvaliteten. Kakel med snygga, jämna fogar, korrekt installerade VVS- och elanslutningar, belysning, badrumsporslin och möbler på plats. Snart är ditt nya badrum redo att användas och njutas av i många år framåt.

Bli ännu en av våra nöjda kunder! Låt oss hjälpa dig att få ett sprillans nytt badrum!