Badrumsrenovering Uppsala

Specialister på badrumsrenovering – av högsta kvalitet

Badrumsrenovering

SÅ FÖRBEREDER DU DIG INFÖR EN BADRUMSRENOVERING

En badrumsrenovering är ett stort projekt, och även om du anlitar en kompetent firma som Dåderman så kommer byggandet att påverka ditt liv. Personal, material och verktyg kommer att behöva plats i ditt hem, så ditt rörelseutrymme kommer att bli något begränsat under renoveringsperioden. Men om du förbereder dig väl så kommer det att flyta på och du kommer slippa känslan av ”bostadsinvasion”.

Allra bäst är om vi kan få ett mindre rum till förfogande där vi kan förvara det material och de verktyg som behövs för att uppnå ett bra resultat. Det kan även fungera bra om vi får låna en del av garaget eller kanske en korridor som ligger i anslutning till renoveringen. Den idealiska ytan för vår förvaring är på ungefär 8 kvm, eftersom det alltid går åt mycket material när man renoverar ett badrum. Bor du i en lägenhet förstås svårare att fixa utrymme åt våra renoverare, så där lär påverkan på ditt dagliga liv bli större.

Gott om utrymme förenklar din vardag

En enkel grundregel är dock att ju mer utrymme vi får och ju lättare det är att städa och hålla rent, desto snabbare kan vi bli klara med arbetet. Om det behövs så hjälper vi gärna till med att flytta på soffan eller någon annan stor och skrymmande möbel.

När dessa förberedelser är klara så tar vi på Dåderman över din badrumsrenovering helt och hållet.

För att inget ska skadas så inleder vi med att skydda golvet med mjölkpapper. I vissa speciella fall lägger vi även en 6 mm tjock träfiberskiva som extra skydd för golvet.

Även dina möbler och väggar behöver skyddas från damm. Vi använder då plastfolie och speciella ”dörrar” i form av ev öppningsbar byggfolie som stoppar damm. Du kan fritt disponera ditt hem trots at vi arbetar för fullt i badrummet. Även när vi måste transportera byggmaterial eller sopor i en hiss så ser vi till att skydda det så mycket som möjligt.

Glöm inte att informera grannarna

Ett annat användbart tips är att samla ihop alla toalettartiklar på ett bra ställe, ett bra sätt att förenkla dina toalettrutiner under renoveringen.

Glöm inte att informera grannarna om att det är en badrumsrenovering på gång! På det sättet kan du minska deras obehag under arbetets gång. Sätt upp anslag i portuppgången, där du berättar att det kan bli en del ljudmässiga störningar. Ljudnivån kan bli ganska hög framförallt i början av arbetet, då vi bland annat river kakel. Det blir betydligt lättare för grannarna att acceptera vissa störningar om de redan från början vet vad som ska hända och ungefär hur länge det ska fortgå.

Från första dagen vi börjar arbeta så sätter vi upp allmän information om renoveringsprojektet. Vilka ljud kan bli aktuella, när är den planerade dagen för slutförande med mera. Vi berättar också om det kan bli aktuellt med att stänga av vattnet vissa perioder.

Tillgång till el och vatten

Det är också fördelaktigt om vi kan få hjälp med telefonnummer till vaktmästare eller en kontaktperson i bostadsrättsföreningens styrelse. Vi kommer att behöva komma åt andra utrymmen i huset – elcentral och vattenavstängning med mera – och går det snabbt och smidigt att få tag på nycklar så kommer arbetet inte att stoppas upp i onödan. Vi kommer också att behöva information om var elcentralen och vattenavstängningen är – och eventuellt också nycklar till dessa lokaler. 

"Dåderman är ett självklart val och vi rekommenderar dem varmt". Emely